Tena Škunca

Datum objave: 19. 01. 2018.

Ne postoji ništa tako okrepljujuće kao što je zdjelica toplog variva nakon napornog radnog dana.

Ovo ukusno varivo od mahunarki, žitarica i povrća s dodatkom svježeg đumbira i čili papričice zagrijat će vas i za najhladnijeg zimskog dana.

Donosimo vam recept za njegovu pripremu.

Težina pripreme: 2

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci za 6 osoba:
250 g mješavine mahunarki i žitarica
1 glavica luka
1 veliki krumpir
1 veći korijen mrkve
200 g brokule
½ korijena peršina
¼ manje glavice celera
2 žlice svježe nasjeckanog peršinova lista
3 žlice maslinova ulja
1,5 dl ukuhane rajčice
2 l povrtnog temeljca
½ žličice usitnjenje ljute papričice
½ žličice svježe naribanog đumbira 
sol

Priprema:
1. Mješavinu mahunarki i žitarica preliti vodom kako bi nabubrile. 
2. Luk očistiti i nasjeckati na kockice. Krumpir oguliti i narezati na male kockice. Mrkvu, peršin, celer i brokulu očistiti i narezati.
3. Na maslinovom ulju kratko popržiti luk, a zatim dodati mrkvu, peršin, celer i sve zajedno popržiti dok povrće ne poprimi zlatnu boju. Dodati mješavinu mahunarki  i krumpir pa sve podlijati temeljcem. Dodati ljutu papričicu i sol te kuhati otprilike 35 minuta. Zadnjih desetak minuta dodati brokulu.
4. Zatim dodati đumbir i ukuhanu rajčicu pa pustiti da proključa. 
5. Prije posluživanja posipati peršinovim listom i pokapati s nekoliko kapi maslinova ulja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: ručak, varivo, večera, veganski, vegetarijanski,

Komentari