Svjetski dan hrane svake se godine obilježava 16. listopada pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) Ujedinjenih naroda.
COVID-19 globalna zdravstvena kriza potaknula je mnoge na razmišljanje o našim najosnovnijim potrebama te o temama koje su istinski bitne. Natjerala je mnoge od nas da ponovno počnemo cijeniti ono što znamo uzimati zdravo za gotovo, a što je velikom broju ljudi uskraćeno: hranu.
Hrana je suština života i temelj svih kultura i zajednica.
Očuvanje pristupa sigurnoj i nutritivno bogatoj hrani je, i bit će, vrlo važan dio odgovora na pandemiju COVID-19. To se posebno odnosi na siromašne i ranjive zajednice koje su najteže pogođene pandemijom i posljedicama ekonomskih šokova.
U trenutku poput ovog važnije je nego ikad prepoznati potrebu za podrškom našim junacima u industriji hrane - poljoprivrednicima i radnicima u cijelom prehrambenom sustavu koji se brinu da se hrana kreće od polja do stola, čak i usred neviđenih problema koje uzrokuje trenutna COVID-19 kriza.
Više o ovogodišnjem Svjetskom danu hrane pročitajte na službenim stranicama FAO-a.