Datum objave: 23. 10. 2020.

Svježe dagnje ubacite na jelovnik kada poželite nešto morsko, luksuzno, a istovremeno pristupačno. Najjednostavnije ih je staviti na žar ili vruću ploču štednjaka, namirisati svježe iscijeđenim sokom limuna i uživati u njihovom izvornom okusu.

Vrijeme pripreme: 30 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
•    
3 kg dagnji
•    limunov sok

Priprema:
1. Školjke dagnji dobro očistite, operite i stavite direktno na žar ili na vruću ploču štednjaka.

Posluživanje:
Poslužite ih uz malo limunova soka.

Savjet:
Jedite samo one dagnje koje su se otvorile. Ostale bacite, jer su opasne. Također bacite one sirove dagnje koje nisu čvrsto zatvorene.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: dagnje, dagnje na žaru, recept,

Komentari