Vitaminoteka

Datum objave: 19. 12. 2005.

Nutritivne karakteristike bakalara

1 file (169,8 g) (kuhan)

Energetska vrijednost: 189 kcal
Proteini: 41,1 g
Ugljikohidrati: 0,0 g
Ukupna mast: 1,5 g
Vlakna: 0,0 g


Bakalar je izvrstan izvor selena (67,7 mcg), niacina (4,5 mg) i vitamina B12 (1,89 mcg). Također, dobar je izvor magnezija (75,6 mg) i kalija (439 mg).

Kuhani bakalar porijeklom iz Atlantika osigurava 0,159 grama omega-3 masnih kiselina - EPA (0,004 g), DHA (0,154 g) i ALA (0.001g) u 100 g ribe.

Kuhani bakalar porijeklom iz Pacifika osigurava 0,279 grama omega-3 masnih kiselina - EPA (0,103 g), DHA (0,173 g) i ALA (0.003 g) u 100 g ribe.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: riba,

Komentari