Datum objave: 24. 05. 2012.

Antioksidansima bogata potočarka može umanjiti prirodni stres koji se stvara u tijelu tijekom tjelovježbe, otkriva novo istraživanje.

Također, sudionici istraživanja koji su dva sata prije naporne tjelovježbe konzumirali zeleno lisnato povrće (poput špinata, kelja) doživjeli su istu razinu protekcije od stresa, zamijećenog kod konzumacije potočarke.

Tijekom vježbanja, povećane potrebe našeg tijela mogu rezultirati stvaranjem slobodnih radikala, spojeva koji oštećuju DNK stanice.
Prema istraživanju objavljenom u British Journal of Nutrition, jedenje potočarke može prevenirati oštećenja uzrokovana napornom tjelovježbom i dodatno pojačati pozitivne učinke treninga.

Svakodnevnom konzumacijom manjih količina potočarke (85 grama) povećavaju se tjelesne koncentracije važnih vitamina s antioksidativnim djelovanjem. U ovom istraživanju, jedenje potočarke dva sata prije tjelovježbe imalo je iste pozitivne učinke kao i svakodnevna konzumacija ovog povrća tijekom 8 tjedana.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: tjelovježba,

Komentari