Sara Cobal

Datum objave: 02. 11. 2017.

Ususret Svjetskom danu dijabetesa 14. studenog 2017., PETICA-igrom do zdravlja će u suradnji s partnerima, od 8. do 10. studenoga, organizirati različite aktivnosti koje u svom fokusu imaju ključnu ulogu roditelja, posebice majke, na zdravlje djeteta. 

Majka svojim genetskim materijalom, ali i životnim navikama, već pri začeću ploda direktno utječe na buduće zdravlje svog nasljednika/ce. Samim time može uvelike utjecati i na smanjenje rizika od razvoja kroničnih nezaraznih bolesti poput dijabetesa tipa 2, srčano-žilnih bolesti, karcinoma i drugih bolesti tijekom života djeteta. Upravo zato je ključno pravovremeno se educirati i time pridonijeti stvaranju zdravih cjeloživotnih navika koje će majka, a i otac, tijekom života prenijeti i na svoju djecu.

8. i 10. studenoga Stručni tim PETICA-igrom do zdravlja organizira za Vas besplatne i zabavne aktivnosti koje predstavljaju savršenu priliku da saznate imate li Vi i vaša obitelj zdrave životne navike. Pridružite im se na Događanju 5 u 1.

U sklopu događanja 5 u 1 bit će provedeno nutricionističko i kineziološko savjetovanje, antropometrijska mjerenja, mjerenja glukoze u krvi te krvnog tlaka, kreativne i zabavne radionice PETICA za djecu te kuharske radionice koje će pripremati za vas kuhar i pobjednik Masterchef-a, Šime Sušić. Sve aktivnosti bit će pripremljene u Centru za zdravlje mladih grada Zagreba pri Domu zdravlja Zagreb – istok, Heinzelova 62a, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", 8. i 10. studenog 2017. od 12:00 do 19:00 sati. Dođite i provjerite svoj zdravstveni status, naučite nešto novo i dobro se zabavite s PETICOM te na kuharskoj radionici sa Šimom Sušićem.

Više detalja saznajte ovdje ili na web stranici Petice-igrom do zdravlja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: dijabetes, petica, Zdravlje djece,

Komentari