Datum objave: 19. 12. 2017.

Svi građani koji u utorak, 19. prosinca, u 21 sat, posjete Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu, moći će uživati u bogatoj glazbenoj večeri koju su za njih pripremili Zaklada Ana Rukavina i Nova TV. 

Humanitarnim koncertom i akcijom Želim život kojima se prikupljaju sredstva za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina. Zaklada ujedno želi i zahvaliti svima koji su se tijekom ovih jedanaest godina djelovanja Zaklade uključili i doprinijeli njenom radu.

Za dobro raspoloženje tijekom koncerta bit će zadužena poznata voditeljska lica Nove TV, a građane će na niskim temperaturama zagrijati poznati hitovi Halida Bešlića, Indire, Crvene jabuke, Maje Šuput, Miroslava Škore, Ivana Zaka, Vatre, Lane Jurčević, Borisa Novkovića, Opće opasnosti, Mie Dimšić i Nives Celzijus.

Svi oni koji nisu u mogućnosti pridružiti se tradicionalnom božićnom koncertu na Trgu, moći će uživati u njemu pred malim ekranima u izravnom prijenosu na Novoj TV s početkom u 21 sat.

Tijekom koncerta bit će aktivan i call centar u prostorima kavane Johann Franck gdje će se poznata lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Građani rad Zaklade mogu podržati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi građana na humanitarni broj koji je omogućio Hrvatski Telekom, bit će mogući tijekom cijelog prosinca.

Koncert Želim život dobio je naziv po iskrenoj molbi za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije jedanaest godina tada 29-ogodišnja Ana Rukavina Erceg uputila najbližim prijateljima: 

Za mene predaja nikada nije bila opcija. Često sam u životu i poslu zbog toga dobila po nosu, ali što ću kad drugačije ne znam. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve što je onaj na nebu namijenio za mene. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život“. Ana Rukavina Erceg
Njezin se poziv ubrzo proširio i ganuo hrvatsku javnost koja je ponovno pokazala kako ima veliko srce. Ana je, nažalost, prije jedanaest godina izgubila bitku protiv bolesti, ali ne i životnu bitku. U nasljeđe nam je ostavila plemenitu misiju – da pomognemo teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu.

 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Zaklada Ana Rukavina,

Komentari