Datum objave: 22. 04. 2021.

Unatoč iznimnim naporima zdravstvenih djelatnika u edukaciji o fotoprotekciji, većina pacijenata još uvijek se od sunca štiti svega nekoliko tjedana ljeti, uglavnom prilikom odlaska na ljetovanje, uglavnom nanose premalu količinu zaštitnog sredstva, a često smatraju i da preparati za samotamnjenje imaju zaštitnu ulogu.

Razumno i umjereno izlaganje suncu djeluje povoljno na brojne kožne poremećaje i razne bolesti, zbog čega sunce ne treba izbjegavati nego ga treba razumno koristiti. Dermatolozi već desetljećima marljivo rade na edukaciji stručnjaka i opće populacije, a posljednjih godina u tome im se pridružuju i druge komplementarne profesije. Ljekarnici zbog svoje dostupnosti pacijentima, najbolje mogu utjecati na pravilan odabir i primjenu topikalne i sistemske fotoprotekcije kako bi od sunca dobili najviše koristi, uz najveću moguću zaštitu.

Dermokozmetička industrija nudi različita fotozaštitna sredstva prilagođena svim tipovima kože, raznolikim problemima i specifičnim stanjima, a industrija dodataka prehrani različite kombinacije nutrijenata za zaštitu kože i poticanje preplanulog izgleda.

O čemu treba voditi računa u kontroli i zaštiti kože odraslih, a posebno u zaštiti djece, kako kožu pripremiti za izlaganje suncu, te koju vrstu dermokozmetičke zaštite odabrati i zašto, poslušajte na webinaru Zaštita od sunca.

PROGRAM:

16:45 - 17:00 Prijava sudionika u digitalno sučelje

17:00 - 17:10 Uvodna riječ

17:10 - 17:30 Prim.dr. Sanja Poduje:
Utjecaj sunčevog zračenja na kožu

17:30 - 17:50 Prim. dr. sc. Nives Pustišek:
Zaštita kože od sunčevog zračenja

17:50 - 18:10 Maja Pogačić Makek, univ.mag. dermatofarmacije i kozmetologije:
Fotoprotektivna uloga nutraceutika

18:10 - 18:30 Darija Herak, mag.pharm.:
Cjelovit ljekarnički pristup zaštiti od sunca

18:30 - 19:00 PITANJA I ODGOVORI, TEST ZNANJA ZA LJEKARNIKE

19:00 SATELITSKI SIMPOZIJ EUCERIN Ksenija Lokas, univ.mag. dermatofarmacije i kozmetologije: Inovacija u fotoprotekciji s prirodnim antioksidansima – zaštita od UV i HEV zračenja

Za prisustvovanje webinaru potrebno se prethodno registrirati, i to najkasnije do ponedjeljka, 10. svibnja do 15:00 sati. Prisustvovanje webinaru bit će bodovano sukladno pravilnicima Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatske liječničke komore.

Dodatne informacije: 01/ 38 30 789, [email protected]

PRIJAVITE SE OVDJE

Pošalji prijatelju na email

Komentari