Datum objave: 25. 05. 2020.

Projekt edukacije učenika o pravilnoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti dosegao je više od 13.500 učenika zahvaljujući nastavi na daljinu.

"Vrtim Zdravi Film" uspješno se prilagodio novom načinu nastave te po prvi put zaživio i na daljinu, ali i donio neke novosti. Uz učenike sedmih razreda u program su se uključili i šesti razredi, koji su u vrijeme nastave na daljinu uvid u projekt dobili putem interaktivnih radionica i predavanja. Projektom je ove godine obuhvaćeno više 13.500 djece, 2.000 više od planiranog, što je najveći broj učenika u školskoj godini.

Do sada je projekt "Vrtim Zdravi Film" obuhvatio više od 43.000 osnovnoškolaca u devet sezona, koliko se provodi u suradnji Hrvatskog školskog sportskog saveza i tvrtke Nestlé. Glavni cilj je usvajanje pozitivnih životnih navika kod djece, podrška roditeljima i javno-zdravstvenim institucija u smanjenju pretilost i prekomjerne tjelesne težine. 

"Za odlične rezultate ove sezone uvelike su zaslužni profesori, koji su kroz posebno pripremljene prezentacije za rad na daljinu prezentirali gradivo, kvizove znanja i radne zadatke na koje su djeca odgovarala slanjem svojih ideja, prijedloga i fotografija. Novi način nastave potaknuo je sve uključene da budu posebno kreativni i postavio temelje za daljnji razvoj projekta" – izjavio je Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza. 

U sklopu projekta učenici se educiraju o osnovnim postulatima pravilne prehrane, važnosti redovite tjelesne aktivnosti, a dotiču se i teme poremećaja u prehrani poput anoreksije i bulimije. Sadržaj je kreiran od stručnjaka nutricionista uz podršku profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Posebnost projekta je da isključuje promociju proizvoda kompanije prema djeci.

Edukativan materijal za učenje o pravilnoj prehrani kroz igru možete potražiti na Nestlé stranicama.

 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Nestle,

Komentari