Datum objave: 15. 09. 2022.

Dok Killing me softly, Insomnia (I can’t get no sleep) i One day baby we'll be old zvuče kao početak sjajne playliste, ujedno su i slikoviti nazivi atraktivnih panel rasprava drugog izdanja medicinsko-komunikacijskog summita Back Together.

S ciljem osvještavanja javnosti o važnim zdravstvenim temama, ovog vikenda, 17. i 18. rujna od 16:00 sati, na jednom mjestu okupit će se renomirani stručnjaci iz područja medicine, znanosti i komunikacija. Potpuno besplatno, panele će i ove godine online moći pratiti baš svi građani, uz obaveznu prethodnu registraciju putem linka.

Za 17. rujna tako je najavljeno šest panela, počevši s Another part of me / Debljina, bolest ili ne? na kojem će sudjelovati Sanja Klobučar Majanović, Davor Miličić, Dinka Pavičić Baldani i Nataša Ban Toskić. Na panelu Killing me softly / Zdravstvenom pismenošću protiv tihih ubojica današnjice-kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa diskutirat će Ana Gongola, Kristina Selthofer-Relatić te Davorka Herman Mahečić. Mladi hrvatski liječnik s Harvarda Alen Juginović s kolegama Borisom Filipovićem i Domagojem Vidovićem, raspravljat će o poremećajima spavanja na panelu I can’t get no sleep / Insomnia - Zašto je važan kvalitetan san?. Panel In my place / Zdravlje mladih okupit će, između ostalih, i Borisa Jokića i Dejana Nemčića, dok će Branko Kolarić i Romana Galić s kolegama iznijeti svoje viđenje dobizma na panelu One Day Baby We’ll Be Old / Ageizam uz Nastavni zavod Andrija Štampar. O sve češćem pregorijevanju na poslu, iz kuta korporacije, domova za starije i nemoćne te medicinskih ustanova, govorit će Sandra Karabatić i Ana Puljak s kolegama na panelu I Can’t Help Myself / Burnout.

Posljednji dan u tjednu, 18. rujna, donosi još šest zanimljivih i edukativnih rasprava koje se mogu pratiti online, a izdvajaju se stručnjaci Goran Hauser, Pave Markoš i Antonija Oršulić koji će progovoriti o gorućoj gastroenterološkoj temi na panelu Gut Feeling / Mikrobiom. Neizostavan je i One way or another / Uloga dodataka prehrani u COVID-19 i postcovid oporavku, Marije Bubaš, Alena Ružića i Darije Vranešić Bender, dok u Circle of Life / Plavi krug skrbi Davor Skeledžija, Tomislav Božek, Martina Anić i Martina Šepetavc donose raspravu o tretiranju dijabetesa kroz zdravstveni sustav. Cjeloviti raspored dostupan je ovdje.

Registrirajte se već danas putem linka i osigurajte na vrijeme svoje besplatno praćenje Back Together medicinsko-komunikacijskog summita. Sve novosti doznajte na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn te na službenoj web stranici i tako sudjelujte u kreiranju novog, boljeg i zdravijeg svijeta.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: back together, summit,

Komentari