Datum objave: 30. 05. 2018.

Ri gastro i riječki ugostitelji nastavljaju priču o lokalnim i sezonskim namirnicama kvarnerskog kraja za zdravlje i užitak.

Prvi tjedan, od 30. svibnja do 06. lipnja je posvećen miljenici ribara – srdeli, nutricionističkom adutu mediteranske prehrane za dugovječnost. Potom, od 07. do 16. lipnja, slijedi vjesnica ljeta – trešnja, slatka, ukusna i ljekovita.

Od 30.05. do 06.06. UGOSTITELJI RIJEKE će u svojim objektima pripremati jela sa srdelama po tradicionalnim i kreativnim recepturama, a od 07.06. do 16.06. u vrijeme proslave sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, moći će se kušati najslađe trešnje u jednostavnim i maštovitim slasticama, te ponekim slanim jelima. Više informacija o ponudi jela i slastica na rigastro.visitrijeka.hr

05.06. STRUČNA PREDAVANJA ZA ZDRAVIJI ŽIVOT,

Gradska vijećnica Grada Rijeke, Korzo 16, od 18 - 20 sati - ulaz slobodan

  • Dr.sc. Silvija Zec Sambol, dr.med., integrativna liječnica: Prehrana po krvnim grupama
  • Doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, klinički nutricionist: Mediteranska prehrana: od povijesti i kulture do znanosti i održivosti

 

15.06. GASTROFEŠTA u povodu Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida,

Trg 128. brigade HV i Trg Republike Hrvatske, u 11 sati

 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: riba, srdela, trešnje,

Komentari