Datum objave: 07. 02. 2018.

Tvrtka Biovega d.o.o. 27. veljače 2018. godine organizira stručni skup s temom Mikrobiom i važnost integrativnog pristupa u kreiranju snažnog imuniteta.

Biovegin Stručni skup namijenjen je magistrama farmacije, liječnicima i zainteresiranoj stručnoj javnosti te je proteklih godina zaslužio povjerenje i interes jer obrađuje aktualne teme iz područja zdravstvene preventive sugerfirajući prirodan i cjelovit pristup, naglašavajući važnost ekoloških proizvoda te dovodeći najrelevantnije domaće i inozemne stručnjake.

Ovogodišnji stručni skup donosi novu i iznimno aktualnu temu koja se u međunarodnim stručnim krugovima posljednjih godina obrađuje s posebnom pažnjom. Provode se brojna znanstvena istraživanja koja utvrđuju na koji način mikrobiota, skup mikroorganizama u ljudskom tijelu, određuje ukupnu fiziologiju čovjeka, koliko je važna u prevenciji bolesti i održavanju zdravlja

Iako je javnost kod teme mikrobiom često usko koncentrirana na probavni sustav, početak ove priče vezan je za mozak, što će pojasniti uvažena akademkinja dr. Vida Demarin, ovogodišnja dobitnica Državne nagrade za znanost za životno djelo u području neurologije. Uz nju se u redu domaćih stručnjaka ističu dr. Sanja Toljan, nutricionstica dr. Darija Vranešić Bender te makrobiotički zdravstveni savjetnik Zlatko Pejić. Američki istraživač Jerry Angelini predstavit će najnovije znanstvene spoznaje o utjecaju ljekovitih gljiva na stvaranje kvalitetnog mikrobioma. Posebni je gost Stručnog skupa portugalski liječnik naturopat dr. Serge Jurasunas koji će predstaviti najnovije rezultate i iskustva u liječenju karcinoma s naglaskom na integrativni pristup pacijentu, u okviru kojega će vrijedno iskustvo predstaviti i Patricia Peat, osnivačica centra Cancer Options iz Velike Britanije.

Stručni skup Hrvatska ljekarnička komora boduje s 2 boda, a Hrvatska liječnička komora aktivnim sudionicima skupa dodjeljuje 10 bodova, a pasivnima 8 bodova.

Kotizacija iznosi 200,00 kn, a sve važne informacije nalaze se na linku za program. Sredstva od kotizacija bit će uplaćena na račun udruge Krijesnica.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: biovega, imunitet, mikrobiom,

Komentari