Datum objave: 20. 11. 2017.

21. studenoga 2017. u 10.30
Hrvatsko farmaceutsko društvo,
Masarykova 2, Zagreb

Pozivamo Vas na okrugli stol «Metastatski rak dojke – kako dalje?» s ciljem progovaranja o bolesti koja se nalazi svuda oko nas i nažalost predstavlja najteži oblik raka dojke. U Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli oko 2.400 žena, a čak jednoj trećini žena dijagnosticiran je metastatski rak dojke koji zahtjeva multidisciplinaran pristup liječenju i posebnu uključenost cjelokupne zajednice. Zahvaljujući razvoju medicine i najnovijim lijekovima, danas žene koje boluju od metastatskog raka dojke mogu živjeti duže i kvalitetnije nego ikada prije.

Vodeći se mišlju «Svaki je dan dragocjen» želja nam je odgovoriti na brojna pitanja vezana uz ovu bolest i predstaviti iskustva gošće iz Njemačke – Doris Christiane Schmitt – koja će govoriti o važnosti adekvatne komunikacije između pacijenata i liječnika te psihološkoj pomoći kao izrazito važnom segmentu u životu svake žene koja se bori s ovom bolešću.


 

PROGRAM:

10:30 – 11:15 Predavanje: Metastatski rak dojke (kako pomoći pacijenticama s metastatskim rakom dojke, što je potrebno liječnicima, što je potrebno pacijentima, kako udruge pacijenata mogu pomoći)

Doris Christiane Schmitt – coach in doctor-patient communication for helath care professionals and consultant in steering committees and advisory boards for clinical trials
Doc. dr. sc. Natalija Dedić Plavetić – internistički onkolog KBC Zagreb
 

11:15 – 12:30 Panel na temu metastatskog raka dojke:

Doc.dr.sc. Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna Hrvatska
Dr.sc. Andrej Roth, Klinika za tumore, KBC Sestre milosrdnice
Doc.dr.sc Darija Vranešić Bender, KBC Zagreb
Prof.dr.sc. Marijana Braš, KBC Zagreb
Sanja Antolović-Gavrić, mr.ph

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: karcinom dojke, Zdravlje žene,

Komentari