Datum objave: 15. 05. 2018.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore 18. svibnja 2018. godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održati će se manifestacija u okviru projekta Riba Hrvatske - jedi što vrijedi .

Na manifestaciji je predviđeno besplatno kušanje ribe i proizvoda ribarstva za posjetitelje i goste a ponuda će biti raznovrsna te će između ostalog biti ponuđeni prženi brancini i orade, inćuni i srdele, fiš paprikaš, brodet, škampi dagnje na buzari, pastrve i toplovodne slatkovodne ribe. Od proizvoda ribarstva posjetitelji će također moći kušati i konzerviranu, soljenu i mariniranu ribu i ostale riblje specijalitete. Uz kušanje morskih i slatkovodnih hrvatskih jela od ribe i proizvoda ribarstva, posjetitelji će moći uživati i u nastupu dalmatinske klape.

Manifestacija započinje kušanjem hrvatskih ribljih jela u 11.00 sati, a u 12.00 sati se predviđa i svečano otvaranje manifestacije. Na otvorenju će govoriti Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo i Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, te se očekuje dolazak gradonačelnika grada Zagreba  Milana Bandića.

Projekt "Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi" pokrenut je u svrhu promocije proizvoda ribarstva Republike Hrvatske što obuhvaća proizvode iz ulova, uzgoja i prerade. Cilj projekta je pridonijeti povećanju potrošnje lokalnih proizvoda ribarstva, postići njihovo odgovarajuće vrednovanje, te doprinijeti izgradnji i podizanju kulture konzumacije ribe i proizvoda ribarstva u Republici Hrvatskoj.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: jedi što vrijedi,

Komentari