Datum objave: 19. 11. 2018.

Nutrition Day  je globalna kampanja koja predstavlja dane svjesnosti o prehrani u bolnicama. 

Koordinirana je iz Medicinskog fakulteta u Beču, pod okriljem lokalnog stručnog društva te Europskog društva za kliničku prehranu (ESPEN), a provodi se kontinuirano već 15 godina. 

Hrvatska sudjeluje u provedbi spomenute inicijative od samog početka 2004. godine, putem Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora, a nakon osnivanja Centra za kliničku prehranu na KBC-u Zagreb 2007. godine, uključuje se i KBC Zagreb te brojne bolnice diljem Hrvatske, iz godine u godinu.

Tako je inicijativa „Nutrition Day“ na KBC-u Zagreb održana 15. i 16. studenog u organizaciji Odjela za kliničku prehranu, Klinike za unutarnje bolesti i Službe za prehranu i dijetetiku. Djelatnici Odjela za kliničku prehranu, Klinike za unutarnje bolesti te Službe za prehranu i dijetetiku uz pomoć volontera, studenata Medicinskog i Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, tijekom dva dana na brojnim odjelima provodili su anketu  o prehrani bolesnika te detaljima o provedbi različitih modaliteta prehrane bolesnika.

Ove godine cilj je bio anketirati više od 500 bolesnika hospitaliziranih na odjelima KBC-a Zagreb. Prikupljene podatke KBC Zagreb namjerava koristiti isključivo u stručne i znanstvene svrhe te u svrhu usporedbe s podacima iz drugih krajeva svijeta kako bi lakše uvidjeli svoje prednosti i slabosti u sustavu koji kontinuirano nastoje unaprijediti.
 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: KBC Zagreb, nutrition day,

Komentari