Datum objave: 06. 10. 2017.

Karcinom dojke u Hrvatskoj je prvi po učestalosti među ženama, godišnje je preko 2.300 novooboljelih žena, a nažalost njih više od 800 umre.

Prevencija nastanka karcinoma dojke vrlo je ograničena s obzirom na suvremeni način života, ali rano otkrivanje u početnoj fazi bolesti i ispravno liječenje može u 90% slučajeva osigurati izlječenje.

Samopregled dojki trebao bi biti rutina svake žene nakon 25. godine starosti od 5. do 10. dana ciklusa. Jednom godišnje treba obaviti i pregled kod specijalista koji može biti samo palpatorni (dodirom) ili liječnik određuje pregled ultrazvukom ili mamografijom. 

Tradicionalna humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce, čiji je cilj ukazati na važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke, obilježava se svake prve subote u listopadu u više od 30 gradova diljem Hrvatske.

Udruga Europa Donna Hrvatska i tvrtka Solgar, vodeći svjetski proizvođač dodataka prehrani, pozivaju vas da se pridružite u obilježavanju osamnaestog po redu Dana ružičaste vrpce.

Event počinje u subotu (07.10.) u 10 sati pred zgradom Hrvatskog narodnog kazališta u Gradu Zagrebu.

Povorka podrške oboljelima od raka dojke kreće od HNK Zagreb prema Cvjetnom trgu, gdje će se održati prigodan program obilježavanja Dana ružičaste vrpce.

 

 


 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: karcinom dojke, žene,

Komentari