Najučinkovitije tablete za mršavljenje

Datum objave: 01. 01. 2005.

Pitanje:
Zanima me koje su najučinkovitije tablete za mršavljenje? Sada uzimam jabučni ocat i Bromelin. Trebam smršaviti još najmanje 9 kg. Imam 23 godine,visoka sam 1.64 i imam 57 kg. Molim vas da mi napišete naziv nekih jačih i učinkovitih tableta.
Ana

Odgovor:
Poštovana Ana,
Prvo, teško da postoji magična tableta koja otapa suvišne kilograme kilograme, a da se pri tome životne navike koje su rezultirale prekomjernom tjelesnom masom ne promijene. A drugo, kažete da trebate smršaviti još 9 kilograma. Prema podacima koje ste napisali Vi upravo sada imate otprilike idealnu tjelesnu masu, sa 48 kilograma bi se mogli dovesti u stanje pothranjenosti. S obzirom da su nama zdravstveni razlozi važniji od estetskih, kao što bi ustalom trebali biti svima, ne možemo Vas baš podržati u Vašem nastojanju da «pomoću tableta» smršavite do tjelesne mase koja se Vama čini idealnom.
Ono što možemo je dati Vam smjernice pomoću kojih ćete i bez tableta uspjeti održati adekvatnu tjelesnu masu, ili je eventualno još malo smanjiti.
Dakle, u prehranu uključite veće količine komplesknih ugljikohidrata (integralne žitarice i njihovi proizvodi), voća, povrća i ribe u svoju prehranu, a smanjite udio zasićenih masnoća animalnog porijekla (crveno meso, punomasni mliječni proizvodi) ,dnevno unosite više manjih obroka, umjesto dva- tri «megalomanska». Redovito doručkujte, pijte barem 2 litre tekućine dnevno i ne zanemarujte tjelovježbu.

Savjetovalište Vitaminoteka

Pošalji prijatelju na email

Komentari