Mirja Zupčić

Datum objave: 14. 12. 2021.

Adekvatna razina vitamina D u organizmu važna je u svim životnim razdobljima. Vitamin D doprinosi normalnom radu imunosnog sustava i čini nas manje osjetljivim na viruse i bakterije. Doprinosi zdravlju kostiju i zuba i važan je za rast djece. Vitamin D kontrolira mnoge važne funkcije, a također doprinosi normalnoj funkciji mišića.

Priroda se pobrinula da organizam ne ovisi isključivo o unosu ovog vitamina D kroz hranu budući da se pod utjecajem sunčevog zračenja vitamin D proizvodi u koži.

Kvasci naime imaju istu sposobnost kao i naša koža - mogu proizvesti vitamin D kod izlaganja ultraljubičastom zračenju.

Stoga se upravo kvasci prirodnim putem mogu pobrinuti za naše zalihe vitamina D u zimskim mjesecima kada nema dovoljno sunca i kada je naša razina vitamina D obično ispod preporučene.

Kako zadovoljiti potrebe za vitaminom D prirodnim putem

Vitamin D nalazi se u hrani, ali zadovoljiti potrebe za vitaminom D isključivo hranom gotovo je nemoguće. Primjerice, masna riba poput lososa, srdela i skuše je dobar izvor vitamina D međutim, da bismo unijeli potrebnu količinu vitamina D trebali bismo pojesti oko dva serviranja ribe dnevno. A ako smo vegetarijanci ili vegani na raspolaganju imamo samo nekoliko namirnica poput mikroalge chlorelle, avokada i gljiva.

Biljni kvasci kao predstavnici prirodnih nutrijenata

Uz hranu bogatu vitaminom D u zimskim mjesecima valja posegnuti i za dodatkom prehrani s vitaminom D. Moramo biti svjesni kako dodaci prehrani u svom sastavu sadrže pomoćne tvari poput aditiva i punila bez kojih je često nemoguće proizvesti dodatak prehrani. Također, vitamini u dodacima osim iz prirodnih izvora mogu biti dobiveni sintetskim putem odnosno složenim kemijskim procesima koji se provode u laboratoriju. Želimo li dodatak prehrani s vitaminom D koji je pogodan za vegetarijance i vegane te onaj koji je potpuno prirodan, tada je Strath pravi odabir za nas.

Vitamin D u Strath dodatku prehrani nije dodan već su ga kvasci proizveli pod utjecajem UV zračenja.

Dnevna doza Strath dodatka prehrani s vitaminom D zadovoljava više od 100% preporučenog unosa ovog vitamina. Valja napomenuti kako se Strath s vitaminom D može unositi dugoročno, bez opasnosti od prekomjernog unosa jer se radi o potpuno prirodnom proizvodu, a pogodan je za cijelu obitelj.

Od sinergističkog odnosa nutrijenata organizam ima najviše koristi

Podsjetimo, švicarski kvasci, točnije kvasci uzgajani u tvornici Bio-Strath su hranjeni bogatom i raznolikom mješavinom biljaka koja sadrži više od 50 različitih biljnih vrsta. Primjenom nježnog tehnološkog postupka fermentacije, koja se naziva plazmoliza, stanična stijenka kvasca se otvara, a time se dobiva bogata mješavina od čak 11 vitamina, 19 minerala, 20 aminokiselina i 11 gradivnih elemenata. Kao što su nutrijenti u hrani u sinergističkom odnosu, tako i Strath biljni kvasci predstavljuju cjelinu u kojoj mikro i makro nutrijenti međusobno surađuju i svome domaćinu osiguravaju više zdravlja. Upravo od takvog cjelovitog i prirodnog dodatka prehrani organizam ima najviše koristi, a dodaci prehrani koji zadovoljavaju tzv. „clean label“ uvjete, budućnost su dodataka prehrani.

Pošalji prijatelju na email

Komentari