Prehrana za povećanje tjelesne mase

Datum objave: 11. 06. 2010.

Pitanje:
Imam 29 godina,visoka sam 175 i imam 60 kg, jedva. Od kako sam promjenila zemlju boravka i prehrambene navike pred nešto vise od godine dana imam problema s težinom, tu i tamo dobijem 1-2 kile ali to ode nakon nekoliko dana, jedem 3 obroka dnevno,uglavnom jedem sve od čega se deblja ali ništa se ne događa pa me zanima da li postoji neki preparat koji poboljšava apetit jer hrana koju jedem nije baš ono šta sam navikla pa tako unatoč tome sad jedem redovno nema poboljšanja kilaže.

Odgovor:
Poštovana,

Iz Vašega pitanja nismo ništa uspjeli saznati o Vašim prehrambenim navikama, a s obzirom da niste pothranjeni, bez obzira što bi Vam u idealnom slučaju trebalo jos 5-6 kilograma, predlažemo da za sada svoju idealnu masu pokušate dostići pravilnom prehranom, bez uporabe preparata.

Evo nekoliko savjeta:
1. Obavezno doručkujte – mlijeko i mliječne proizvode, kruh obogaćen sjemenkama, šunku, sir, sirne namaze, maslac, voće i voćne sokove

2. Ručajte kuhani obrok s vrijednim proteinima porijeklom iz mesa ili ribe, te povrće. Koristite maslinovo ulje kad god je to moguće.

3. Večerajte obilno, ali ipak izbjegavajte fast food u večernjim satima.

4. Međuobroci su za Vas izrazito važni. Trebate dati prednost sušenom voću poput grožđica, marelica, suhih smokava i šljiva, te orašastim plodovima – orasima, bademima, indijskim i brazilskim oraščićima, lješnjacima... Sladoled i energetske pločice su prihvatljivi međuobroci za Vas. Nemojte odbijati ni kolače, posebice voćne.

Srdačan pozdrav!

Savjetovalište Vitaminoteka

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: pitanja&odgovori,

Komentari