Prehrana novorođenčeta

Datum objave: 17. 09. 2009.

Pitanje:
U vašoj brošuri "abc njege i prehrane dojenčeta" stoji podatak da je Humana 1 hrana za dojenčad u prva 3 mjeseca života, dok na kutiji iste hrane piše do navršena 4 mjeseca života. Što je točno? Molim da mi i odgovorite koja je razlika između hrane Bebimil i Humane , samo okus ili i sastav, odnosno ima li koja "prednost" u ishrani dojenčeta? Hvala.

Odgovor:
Humana 1 je potpuna mliječna prehrana ili dodatak obroku na prsima. Može se primjenjivati kod dojenčadi koja teži 3 kg ili više. Sadrži 69 kcal u 100 ml obroka, a može se primjenjivati do 3 ili četvrtog mjeseca života, ovisno o napredovanju djeteta. Nema striktne granice koja određuje kada ćete prijeći na kaloričniju formulu. Uobičajeno je da beba u svojim prvim mjesecima koristi manje zasitnu Humanu 1, a potom prijeđe na Humanu 2 (sadrži 72 kcal /100 ml)
Bebimil 1 je mliječna formula za dojenčad od rođenja do navršenog 4. mjeseca, koja se daje kao nadopuna dojenju kad majka nema dovoljno mlijeka i kao potpuna zamjena za majčino mlijeko u slučajevima kad dojenje nije moguće. Sadrži 73 kcal/100 ml obroka.
Odstupanja u sastavu između Humane i Bebimila su vrlo mala te Vam stoga ne možemo odgovoriti na pitanje koja formula ima prednost.

Savjetovalište Vitaminoteka

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: djeca, dojenje,

Komentari