Polagano mršavljenje

Datum objave: 21. 04. 2010.

Pitanje:
Poštovani,
koliko mogu prosječno smršaviti ako za doručak pojedem tanjur pahuljica sa 1 jogurtom, ručam povrće meso i rižu u umjerenim količinama te navečer pojedem tanjur pahuljica (zobene+laneno sjeme+vivera probavin), ali naravno umjereno i popodne između ručka i večere neko voće.
Imam 178 cm, 78 kg umjereno se krećem,trčim,šetam svaki dan.
Željela bih poručiti svima koji planiraju neke brze dijete da to slučajno ne pokušavaju jer me je upravo to dovelo do 10 kg viška, a ne manjka i manjka samopouzdanja. No odlučila sam idem polagano smršaviti 20 kg pa da se one više ne vrate.
Postoje li neke namirnice za ubrzavanje metabolizma?
Unaprijed hvala

Odgovor:
Namirnice koje bi Vam toplo preporučili su voće i povrće u velikim količinama, te nemasno meso i ribu. Treba izbjegavati namirnice koje «usporavaju» metabolizam, a to je hrana s visokim udjelom zasićenih masti i suhomesnati proizvodi, te slane i masne grickalice.

Na pitanje koliko ćete smršaviti s takvim načinom prehrane Vam ne možemo egzaktno odgovoriti jer je svaka osoba jedinstvena biokemijska jedinka.

Preporučujemo Vam da se često važete, te da svoj gubitak kilograma podesite na najviše 1 kg tjedno. Nemojte se obeshrabriti ako dva tjedna budete na istoj težini, naše tijelo je precizno baždareni mehanizam koji se ponaša onako kako je najbolje za njega. Samo ustrajte na takvom načinu prehrane i sve će biti onako kako ste zamislili.

Srdačan pozdrav!

Savjetovalište Vitaminoteka

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: pitanja&odgovori,

Komentari