Obroci prije treninga

Datum objave: 01. 01. 2005.

Pitanje: S obzirom da namjeravam krenuti u teretanu, zanima me je li potrebno jesti prije treninga. Ako da, što je najbolje jesti prije treninga. Također me zanima koliko bi kilograma na ovaj način mogla izgubiti..

Odgovor: Obrok prije treninga treba biti lako probavljiv i sadržavati do 300 kcal. Najbolje je pojesti bananu, sušeno voće i orašaste plodove ili energetsku pločicu. Izbjegavajte slatkiše i hipertonične napitke (gazirane slatke napitke i sokove).
Namirnice koje bi Vam toplo preporučili su voće i povrće u velikim količinama, te nemasno meso i ribu. Treba izbjegavati namirnice koje «usporavaju» metabolizam, a to je hrana s visokim udjelom zasićenih masti i suhomesnati proizvodi, te slane i masne grickalice.
Na pitanje koliko ćete smršaviti s takvim načinom prehrane Vam ne možemo egzaktno odgovoriti jer je svaka osoba jedinstvena biokemijska jedinka. Tolerira se mjesečni gubitak od 3-4 kg.
Preporučujemo Vam da se često važete, te da svoj gubitak kilograma podesite na najviše 1 kg tjedno. Nemojte se obeshrabriti ako dva tjedna budete na istoj težini, naše tijelo je precizno baždareni mehanizam koji se ponaša onako kako je najbolje za njega. Samo ustrajte na takvom načinu prehrane i sve će biti onako kako ste zamislili.

Savjetovalište Vitaminoteka

Pošalji prijatelju na email

Komentari