Kako postići željenu figuru?

Datum objave: 28. 05. 2010.

Pitanje:
Imam viška kilograma oko 7-8 kg. Pokušala sam raznim dijetama postići željenu figuru, ali niti jedna nije bila uspješna. Možda je problem što nisam dovoljno čvrsta u svojim odlukama. Čula sam za dijetu samo na bazi ugljikohidrata, od koje se brže mršavi, pošto bi je pokušala probati, zamolila bi vas da mi nešto više rečete o njoj, i koja bi tu sve hrana spadala.

Odgovor:
Dnevno konzumirajte do 5 manjih obroka. Uključite u svoju prehranu namirnice biljnog podrijetla, cjelovite žitarice i ribu. Smanjite unos namirnica animalnog podrijetla, ukoliko konzumirate meso, odaberite bijelo meso peradi, ili krto crveno meso. Za međuobroke odaberite svježe voće ili povrće. Izbjegavajte kasnovečernje obilne obroke, no nikako ne preskačite doručak. Preskakanjem doručka nećete postići regulaciju tjelesne mase niti ćete smršaviti, dapače, jedino što ćete postići je prekomjeran unos hrane za ručak.

Pokušajte, računati unesene kalorije, i pri tome pazite da dnevni unos kalorija ne prelazi 1800.

Konzumirajte do 2 litre tekućine i krećite se barem pola sata dnevno (tjelesna aktivnost ne uključuje samo naporne treninge ili tjelovježbu, ona uključuje i svakodnevne šetnje, vožnje biciklom, rolanje..., a to uistinu ne iziskuje pretjeran napor.)

Srdačan pozdrav!

Savjetovalište Vitaminoteka

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: pitanja&odgovori,

Komentari