Debljaju li me ugljikohidrati?

Datum objave: 26. 04. 2011.

Pitanje: Visoka sam 152 cm, imam 60 kg, dakle moj problem je višak kilograma (trbuh, bokovi, noge). Dva puta tjedno idem u fitness centar (radim vježbe na step klupici i statične vježbe za kritične zone). Rezultata još nema (vaga uvijek pokazuje isto). Izbacila sam šećer iz prehrane (eventualno 1 red čokolade, polako izbacujem i kruh, jedem ga samo za doručak). Molim za savjet, koje namirnice daju osjećaj sitosti, a ne debljaju? Koje namirnice potiču metabolizam?

Odgovor: Dobro si krenula, preporučujem ti da ustraješ na svom planu mršavljenja. Ugljikohidrate možeš ograničiti, ali ih nemoj u potpunosti izbaciti iz prehrane. Preporučuje se jesti ugljikohidrate u prvoj polovici dana, a pretežito proteine u drugoj polovici dana. Možeš jesti nakon 18 sati, ali nastoj ne jesti obilne obroke dva sata prije spavanja.

Pokušaj s uzimanjem L-carnitina uz trening. Nakon treninga možeš popiti i proteinsko-ugljikohidratni pripravak za oporavak. Prilažem ti i [url="http://www.zdravakrava.hr/clanak/1670/da-li-me-debljaju-ugljikohidrati"]ogledni jelovnik [/url]da stekneš okvirni uvid u ritam prehrane koju bi trebala konzumirati.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: pitanja&odgovori,

Komentari